Portocalopita ( placinta de portocale )

de Doralinda in Dulciuri, 23 Dec 2012 | 17110 vizualizari

 

Am facut aceasta placinta ptr prima oara si mi-a iesit super! O recomand celor care le place dulce de tot!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr iaurt ( am folosit iaurt grecesc ptr ca acesta e foarte dens )
  • 2 lingurite praf de copt
  • jumatate cana(ceai) zahar
  • 4 oua
  • 1 ceasca (ceai) ulei floarea soarelui
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 pliculete vanilie
  • 500 gr foi de placinta subtiri, ca de baclava
  • Ptr sirop:
  • 1 si jumatate ceasca (ceai) apa
  • 2 si jumatate cesti (ceai) zahar
  • 1 ceasca (ceai) suc natural de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocalopita ( placinta de portocale ):

Amestecam iaurtul cu praful de copt si lasam deoparte 5 min, pana incepe sa se umfle. Batem la mixer la nivelul puternic ouale cu zaharul, uleiul, coaja de porocale si vanilia pana cand se dizolva zaharul si devine o compozitie spumoasa. Apoi turnam incet iaurtul amestecand cu o lingura in compozitia de oua. Luam pe rand cate o foaie de placinta, o rulam pe lung si o strangem putin cu pumnul apoi le rulam ca o floare si punem intr-o tava unsa cul ulei. asa procedam cu toate foile dar sa nu le punem foarte inghesuite, le lasam lejer, apoi le lasam cateva ore la temperatura camerei cateva ore pana se usuca foile. Turnam compozitia incet ajutati de o lingura sau polonic peste fiecare floare sa intre bine printre foile de placinta apoi turnam ce a mai ramas in toata tava. Punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr 30 min.

Ptr sirop, amestecam toate ingredientele si punem la fiert cam 15 min.

Lasam sa se raceasca si placinta dar si siropul inainte de a-l turna!!!! sa fie caldut! Puneti intai jumatate din sirop si lasati peste noapte sa se imbibe in placinta si a doua zi incalziti putin siropul ramasa si il turnati incet iar peste placinta. 

TIPS-URI

1

Atentie, nu trebuie sa fie fierbinte nici siropul si nici placinta!

2

Folositi aceiasi cana (ceasca ) ptr masurat la toate ingredientele!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocalopita ( placinta de portocale )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Doralinda 1

14.01.2013, 12:18

Satisfy, asa cum am scris in info eu, pana sa ma casatoresc, nu stiam sa gatesc in afara de omleta si apoi am invatat de la soacra mea care e grecoiaca, de asta retetele mele sunt aproape toate grecesti! multumesc frumos ptr apreciere!

Steffy 1

16.01.2013, 19:50

Arata foarte bine si este delicioasa aceasta placinta. Am facut si eu o reteta foarte asemanatoare de la Oana.

Doralinda 1

16.01.2013, 20:07

Da, am vazut reteta oane, se aseamana foarte mult cu a mea, e normal daca o are direct de la sursa! si i-a iesit foarte frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Uscatele